Welkom bij Horren & Solutions

Wij leveren 4 soorten raamhorren, kies hier uw situatie

  • Materiaal kozijn: Kunstof / houten kozijn
  • Soort raam: Naar binnen / buiten scharnierend
  • Toepassing: Permanente plaatsing of uitneembaar

Inzethor

De inzethor is geschikt voor alle draai-kiepramen en naar binnen draaiende ramen. De horren die wij leveren zijn geschikt voor houten, kunststof en aluminium kozijnen. Deze raamhor is gemakkelijk in gebruik omdat het eenvoudig uit te nemen en te plaatsen is. Het frame wordt in de opening geklemd, en wordt vastgehouden door een veer aan de bovenkant van de raamhor. Hierdoor komt er geen schroeven of boren aan te pas. De kenmerken, zoals de framedikte, verschillen echter per materiaalsoort. Uw adviseur vertelt u hier alles over bij het opnemen van de maten. Deze raamhor is te leveren in al onze standaard kleuren. U kunt de kleur van de raamhor exact aanpassen aan de kleur van het kozijn. Het standaard geleverde gaas is grijs van kleur. Anthraciet gaas is op aanvraag ook mogelijk. Voor nagenoeg alle maten ramen kan er een inzethor geleverd worden. Vanaf een hoogte of breedte van 1400mm zal er standaard een tussenstijl toegepast worden.

inzethor

Voorzethor

De voorzethor is de meest eenvoudige oplossing voor de naar buitendraaiende ramen. Deze raamhor kan in of tegen de raamopening geplaatst worden en wordt met wervels vastgeklemd. Op deze manier kan de hor ook weer uitgenomen worden. Deze raamhor is te leveren in al onze standaard kleuren. U kunt de kleur van de raamhor exact aanpassen aan de kleur van het kozijn. Het standaard geleverde gaas is grijs van kleur. Anthraciet gaas is op aanvraag ook mogelijk. Voor nagenoeg alle maten ramen kan er een inzethor geleverd worden. Vanaf een hoogte of breedte van 1400mm zal er standaard een tussenstijl toegepast worden.

De rolhor

Als u een naar buitenscharnierend raam of een 1-punts scharnierend dakraam (bijv. Velux) heeft, dan is de rolhor uitermate geschikt voor u. Deze raamhor kan namelijk geopend worden waardoor u niet het hele horsysteem hoeft te verwijderen om uw raam te openen of te sluiten. Door het stijlvolle ontwerp valt dit permanente horsysteem niet op in de ruimte. Het kan dan ook in of op het kozijn geplaatst worden. Het systeem is zeer makkelijk te bedienen door de handgreep naar boven of beneden te duwen. Als u het systeem daarna volledig wil openen, bevat het een mechanisme waardoor de hor zichzelf in een rustig tempo oprolt. Dit doet u door de handgreep nog een stukje verder te trekken dan volledig gesloten, waarna u het gerust los kunt laten. De cassette aan de bovenkant is 55 mm breed en de geleiders zijn allebei 33 mm breed. Uw adviseur kan u daarom het beste adviseren over het plaatsen in of op het kozijn. Het gaas loopt aan weerszijden voor een geleider en daarin wordt het gaas op z'n plek gehouden door een borstel. Dit systeem leveren wij standaard in de kleuren zijn wit en crème. Naar wens kan het frame in elke gewenste kleur geleverd worden. Het gaas wordt in zwart geleverd. De rolhor is leverbaar tot een hoogte van 1700mm en een breedte van 1600mm.

rolhor1   rolhor2

Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte, kunt u gebruik maken van het contact formulier of telefonisch contact met ons opnemen.

Disclaimer
Horren & Solutions  |  Fahrenheitlaan 17  |  1222 LM Hilversum  |  tel: 06-29011740  |  KVK.nr.55595529