Welkom bij Horren & Solutions

Wij leveren 3 soorten hordeuren

  • Plissé hordeur
  • Vaste schuifhordeur
  • Scharnierende vaste hordeur

Plisséhordeur

De plissédeur is stijlvol en staat in elk interieur. De naam Plisse komt van de manier waarop het gaas gespannen is, namelijk zigzag of geplisseerd. De Plisséhordeur is geschikt om binnens- of buitenshuis in het kozijn te monteren. Bij montage op kozijn is mogelijk met een zogenaamde hoeklijn (apart te bestellen). De bovenkant van de plisséhordeur schuift in de bovenkant in een rail en loopt aan de onderzijde over een kunststof strip. Het systeem loopt aan de onderkant in een zwarte over een 3mm dikke geleidestrip. De deur wordt standaard geleverd met een borstel (excl. handgreep).

   

Materialen
De plisséhordeur en het buitenkader zijn gemaakt van aluminium en daardoor geschikt voor binnen- en buitenplaatsing. Alle onderdelen zijn bestand tegen alle weersinvloeden. Geplisseerd gaas is vele malen sterker dan vlak gaas. Hierdoor wordt de doorkijk iets minder dan bij de strakke uitvoering, maar het is beter zichtbaar waardoor men er niet zo snel doorheen loopt. Bovendien zijn de spandraden die het plisségaas strak houden van ijzersterk nylon gemaakt.


Vaste schuifhordeur

Een vaste schuifhordeur is te vergelijken met een schuifpui. Het is ook de beste horoplossing die bij een schuifpui past. De hordeur wordt geopend en gesloten door de gehele hor opzij te schuiven. Deze hordeur wordt op het kozijn gemonteerd. De boven- en onderkant van de hordeur zitten gefixeerd in rails. De gelagerde wieltjes lopen hier soepen doorheen waardoor deze oplossing eenvoudig en licht te openen en sluiten is. Deze hordeur kan naar uw wens aan de binnenkant of aan de buitenkant van uw pui bevestigd worden en compleet in de kleuren van uw pui geleverd worden.


Vaste scharnierende hordeur

Van oudsher is dit systeem het meest bekend. Als resultaat heeft u 2 deuren achter elkaar, uw buitendeur en de hordeur. Dit is de meest solide oplossing, omdat het weinig bewegende delen heeft. De hor zit in een stevig aluminium frame dat met scharnieren aan het kozijn bevestigd is. De stevigheid van dit systeem wordt bepaald door een middenbar, ofwel een aluminium dwarsbalkje dat in het midden van de deur geplaatst kan worden. Op dit dwarsbalkje wordt ook het handgreep bevestigd. Daarom is de hoogte van de dwarsbalk door u zelf aan te geven. De hordeur blijft in gesloten toestand dicht door middel van een magneet. Hierdoor kan de wind geen vat krijgen op het systeem. De afdichting van het systeem en het kozijn wordt gewaarborgd door een borstel rondom het profiel. Deze zorgt tevens voor een zachte sluiting. Het frame en het gaasdoek zijn in verschillende kleuren leverbaar.

Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte, kunt u gebruik maken van het contact formulier of telefonisch contact met ons opnemen.

Disclaimer
Horren & Solutions  |  Fahrenheitlaan 17  |  1222 LM Hilversum  |  tel: 06-29011740  |  KVK.nr.55595529